Phuket és Karon Beach

Phuket

Ha Bangkokból érkezik, a repülési idő csupán 1 óra 20 perc. Landolás előtt érdemes egy pillantást vetni Phang-Nga öböl mészkőszikláira.

Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, gyönyörű strandokkal és hegyekkel körbevéve. Buja zöld növényzet borítja a hegyoldalakat. A sziget 50 kilométer hosszú és 20 kilométer széles. Körülbelül 300.000 állandó lakos él Phuketen, de minden évben szállást ad több millió vakációzónak .

Phuket nyugati partján találhatók a legcsodálatosabb strandok, főleg Karon és Kata. Patongon a legjelentősebb az éjszakai élet, de zsúfolt és zajos. Katán és Karonon is minden megtalálható, sokkal kulturáltabb módon.

 

Karon Beach

Karon rengeteg thai és nemzetközi éttermet kínál remek vásárlási lehetőségekkel és természetesen a világhírű thai masszázs szalonokkal. Karon strandja körülbelül 4 km hosszú. A széles finom homokos strandon találhatunk napágyakat, a vizisportok széles választékát és a parti árusokat, akik kiszolgálnak minden igényt legyen az étel-ital vagy ajándéktárgy.

Phuketen és környékén sok lehetőség van a szabadidő tartalmas eltöltésére: búvárkodás, hajó kirándulások, tengeri horgászat, golf, elefánt szafari, go-kart, csúszda park, nemzeti parkok, esőerdő, állatkert, budhista templomok, thai főzőiskola, spa, masszázs, éjszakai show-k, stb. Egésznapos túrák keretében lehetőség van ellátogatni a híres James Bond sziklához, a Phi-phi szigetekre (ahol A Part című filmet forgatták), valamint a Similan nemzeti parkba ami talán Thaiföld legszebb része!